Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/customerwebs/efficenter/gazdagokkonyvesboltja.hu/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/customerwebs/efficenter/gazdagokkonyvesboltja.hu/wp-includes/plugin.php on line 601

A szerzetes, aki eladta a Ferrariját

Robin Sharma: A szerzetes, aki eladta a Ferrariját

ferrari

Egy öreg plébános mesélte egyszer, hogy bejött hozzá gyónni egy öreg férfi, aki sok évtizede nem gyónt. Előadta, hogy annyira szíven ütötte a pap vasárnapi prédikációja, hogy elhatározta, teljesen megváltoztatja az addigi életét. A plébános titokban büszkén kihúzta magát és megkérdezte, mi volt az, ami ennyire hatott rá az ő beszédéből?  – Hát az, amikor az atya azt mondta: „És akkor most térjünk át egy másik részre!”

Igen, az emberek élete néha egyetlen perc alatt gyökeresen meg tud változni. És többek közt ez a könyv is erről szól – és sokkal többről.

„Egy zsúfolt tárgyalóterem közepén esett össze. Az ország egyik legkiválóbb védőügyvédje volt.” – ezekkel a mondatokkal kezdődik a könyv. És valóban belelátunk egy sikeres ember életének mély zsákutcájába. De a könyv főhőse, Julian a szívroham hatására megváltoztatja az életét. Eladja mindenét, a címbeli Ferrariját is, és elmegy Indiába. Három év múlva kerül elő, fiatalon és bölcsen, úgy, hogy a barátai meg sem ismerik. Mit tanult Julian Indiában? Igazából erről szól a könyv.

Robin Sharma könyve tipikusan az a könyv, amit nagyon nehezen lehet kategóriába sorolni. Cselekményét tekintve szinte regény. Üzleti könyv is, és vastagon önfejlesztési alapkönyv is, de nem azokat a sztenderd angolszász tanácsokat adja, amit már mindenki rengeteget hallott. Remekül egyensúlyoz a keleti és nyugati kultúra közt.

Rögtön meg kell mondanom  – nagyon jó könyv. Az 5 millió eladott példány nem véletlen. Ez nem egy szerelmes regény, vagy hasonló lektűr, ez egy nagyon komoly könyv. És ezért nagy siker, ha egy ilyen komoly könyvet ilyen sokan elolvasnak.
Tartalmát tekintve nem szeretném részletekbe menni, de nagyon vonzó életmódszert vázol fel és ehhez meglepően jól leírja az alkalmazható technikákat. Sharma nagyon jól elmondja mi, mire való és még megfelelően motivál is, hogy ezek szerint éljünk. De igazán ki kell próbálni, hogy az ember érezze, mennyire jó dolgok ezek!

Közhelyszerűen azt szokták mondani, hogy a nyugati kultúra mindent gyorsan meg akar csinálni, meghódítani és átalakítani a világot. A keletiek ezzel szemben csak ülnek és boldogok akarnak lenni. Sok szempontból ez a könyv megmutatja, hogy ha ezt a kettőt keresztezzük, és a megfelelő technikákat megtanuljuk, boldog életünk lehet ÉS a nyugati értelemben véve sikeresek is lehetünk.

Azt hiszem ez a könyv műfaját tekintve „WC olvasmány”. Gyerekeim találták fel ezt a műfajt. Az a könyv, amit a wc-ben helyezhetünk el. A család minden tagjának jó kiskamasz kortól. Ugyanakkor tipikusan olyan könyv, amit bárhol nyitunk ki, élvezetes és tanulságos. Ráadásul egy pár bekezdés önmagában is nagy élmény. Másrészt nem olyan könyv, amit érdemes csak egyszer elolvasni, hanem minden nap érdemes olvasni belőle egy részt.

A legmelegebben ajánlom, olvassák el A szerzetes, aki eladta a Ferrariját című könyvet. Én miután elolvastam, be is raktam a mi WC könyvtárunkba a Gondolkozz és gazdagodj és a Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni mellé. Javaslom, próbálják ki azokat a technikákat, amiket a könyv bemutat!

Nem hiszi, hogy ilyen jó könyv? Olvasson bele!

Vásárolja meg most:

Robin Sharma: A szerzetes, aki eladta a Ferrariját​

Hasonló könyvek:

Brian Tracy: CÉLOK!

Hogyan tudod megszerezni, amit csak akarsz – gyorsabban, mint bármikor gondoltad volna. (2.950 Ft)

John C. Maxwell: Tedd próbára az álmod!

Mi a különbség egy álmodozó és olyasvalaki között, aki meg is valósítja álmát? John C. Maxwell szerint a megoldás tíz hathatós, mégis egyértelmű kérdés megválaszolásában rejlik.(2.450 Ft)

Brian Tracy: Repülési Terv​Vannak olyan általános törvényszerűségek és örökérvényű igazságok, melyeket újra és újra felfedeznek az emberek. A könyvben leírt törvényszerűségek is ilyenek, minden sikeres ember ezeknek megfelelően él és cselekszik. (1.450 Ft)

Brian Tracy: Milliókat érő szokások 

A Milliókat érő szokások egy bevált, gyakorlatias útitervet ad, amelynek a követésével bárki elérheti minden célját, amelyet csak el tud képzelni magának, miközben rendkívül értékes emberré válik. (2.950 Ft)

Stephen R. Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása 

Lényeglátó megfigyeléseivel és briliáns anekdotáival mutatja meg, hogyan juttathatjuk érvényre életünkben a 7 alapelvet, melyek biztonságot adnak a változások kezelésében, bölcsességet és erőt a lehetőségek kihasználásában. (2.950)

Kommentálja itt a Facebookon!

Leave a Reply