Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/customerwebs/efficenter/gazdagokkonyvesboltja.hu/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/customerwebs/efficenter/gazdagokkonyvesboltja.hu/wp-includes/plugin.php on line 601

Mit tegyünk, ha semmihez sincs kedvünk?​ – könyvismertető

Gonosz vagyok. Akárhányszor találkozom egy pszichológussal, azzal tesztelem, hogy megkérdezem: mit lehet csinálni akkor, ha az embernek nincs kedve még arra sem, hogy kikeljen reggel az ágyból? Igazából nem tudott ütős választ adni, és ez nem csoda.

Pedig lehet magunknak kedvet, energiát csinálni, ha nincsen. Ennek legjobb eszköze az, amit szerte a világon motivációs irodalomnak hívnak. Magyarországon nagyon kevés ilyet adtak ki, pláne nem olyat, amit egy magyar írt magyaroknak, magyarul.

Szabo csomag

Szabó Péter:

Van élet a halál ELŐTT!

Állj félre a saját utadból!

Nem véletlenül szokták mindenkinek ajánlani, hogy reggelente olvasson, tanuljon egy órát, és ha kell, ez az olvasmány legyen valamelyik jó motivációs könyv. Szabó Péter ma Magyarország legjobb motivációs trénere, előadója és írója. Ez az új könyve (Szabó Péter: Van élet a halál előtt) különösen alkalmas arra, hogy reggel mindenki kedvet kapjon, hogy felkeljen.

Ez a könyv az egyik legjobb ebben a kategóriában, amit valaha olvastam. Nagyon tetszett, hogy nem olyan terjengős, felvizezett, mint sok amerikai könyv. Lényegre törő, tömör, minden mondatán el lehet rágódni, és hosszú ideig meg lehet belőle lelkileg élni.

Nagyon fontos, alapvető kérdésekkel foglalkozik, mint például : sikeresek vagy boldogok legyünk? Hogyan találjuk meg a valódi céljainkat? Hogyan találjuk meg az igazi erősségeinket? Hogyan alakítsuk ki a megfelelő szokásokat? Hogyan kerüljük el az álom tolvajokat? Ezek mind olyan kérdések, amiket nap-nap után fel kell tennünk magunknak.

„Nem az a helyes kérdés, hogy mi van a halál után, vagy hogy mikor fogunk meghalni, hiszen ezt nem mi fogjuk eldönteni, hanem az, hogy mit tehetünk addig, amíg élünk?”

Nagyon tetszett a könyv stílusa, és nemcsak a tömörsége, hanem Szabó Péter elképesztő tájékozottsága ebben a témában. Ennyi kiváló, jól passzoló idézetet, jobbnál jobb történetet még sehol sem olvastam.

Ez egy alapos, életfelforgató könyv. El lehet olvasni egyben is, de igazából én mindenkinek azt ajánlom, rakja ki valahova a keze ügyébe, és olvasson belőle lehetőleg minden nap. Ha a végére ért, kezdje elölről! Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek képes boldogabbá tenni az életét!


Annak idején fiatal koromban sok lemezt vettem, és azt vettem észre, hogy egy-egy együttes első lemeze a legjobb. Ezt megcsinálni ugyanis sok idejük van és beleraknak apait-anyait. Ez jutott eszembe erről a könyvről is.

Az író stílusa elképesztően személyes. Szabó Péter mélyen feltárja a saját (igencsak elrontott) gyerek- és fiatalkorát, és így sokkal hitelesebbek azok a módszerek, amikkel ki tudott ebből mászni és sikereket tudott elérni. Egész más, amikor egy orvos beszél arról, hogyan gyógyított meg valakit, mint ha olyan valaki számol be gyógyulásáról, aki maga volt halálos beteg és maga talált rá a gyógymódra.

A másik zseniális vonása a könyvnek a letisztultsága. Rengeteg könyvet olvasok, ezért nagyon megbecsülöm az olyanokat, amik nincsenek tele „töltelékkel”.
A könyv fő vonulata saját magunk (akár nagyon mély indulópontról történő) felépítése. A téma feldolgozásán  nagyon jól látszik, hogy Szabó Péter ezt nagyon sok embernek nagyon sokszor elmondta, sok tréningen előadta, mielőtt megírta könyvben- ezért lett ilyen letisztult.

Négy nagy témakört tárgyal a könyv. Az első rész az önbecsülésről, ennek építéséről szól. Senki sem szerethet senkit sem jobban, mint saját magát. Senki sem lehet sikeresebb, mint amit magában feltételez magáról. Ezért a saját helyes önértékelésünk és önbizalmunk kiépítése kulcsfontosságú. Ehhez nagyon profi módszereket ad a szerző.

A második témakör az egyéni felelősségről és döntéshozatalról szól: hogyan feszegessük a saját komfortzónánkat?

A harmadik rész a saját önkorlátozó hiedelmeinkről, ezek felismeréséről és módosításáról szól. Itt van szó a minket körülvevő emberek ránk gyakorolt hatásáról, a saját gondolataink erejéről.

A negyedik rész pedig az aggódásról, ennek legyőzéséről, az alap értékeink szerinti életről, az elfogadásról, háláról szól.

Szabó Péter könyvének stílusa elbűvölő. A könyvben sok esetben személyes történeteken, példákon keresztül mutatja be azokat a gyakorlati módszereket, amelyek, – ha alkalmazzuk őket – a segítségünkre lesznek abban, hogy igazán boldogok lehessünk a saját bőrünkben, és valóban élvezzük az életet!

“Kívánom, hogy Állj félre a saját utadból!, és hozd ki az életedből mindazt, ami benne van!” – Szabó Péter.

Vásárolja meg most:

Szabó Péter: Van élet a halál előtt

Szabó Péter: Állj félre a saját utadból!

Most a kettő csomagban, ajándék könyvvel!

Mindenkinek a legmelegebben ajánlom!

Kommentálja itt a Facebookon!

A múlt hét sztár könyvei:

Leave a Reply