Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/customerwebs/efficenter/gazdagokkonyvesboltja.hu/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/customerwebs/efficenter/gazdagokkonyvesboltja.hu/wp-includes/plugin.php on line 601

Pénzmágia 04. – A feles fogadalom

grimm

Öreg fejjel is imádom a meséket. Különösen ezeknek a legdurvább változatát, az eredeti népmeséket. Pedig ezek elég szörnyűek tudnak lenni. Emlékszem, amikor első gyerekeim kicsik voltak, végre kiadták az eredeti Grimm mesegyűjteményt három nagy kötetben. Rögtön nagy lelkesen megvettem, hogy majd ebből fogunk esténként felolvasni a gyerekeknek. Aztán az ötödik mese után rájöttem, hogy előre el kell olvasnom a meséket és gondosan megválogatni – hogy tudjanak utána aludni a gyerekek. Ma már tudjuk, hogy az eredeti népmeséket a felnőttek mesélték felnőtteknek.

Van a népmeséknek egy nagyon tanulságos alaptípusa. Ebben a szegény lány iszonyúan szeretne férjhez menni a királyfihoz. Ehhez azonban valami teljesen lehetetlen feladatot kell elvégeznie – mondjuk szalmából aranyfonalat fonni. Ekkor megjelenik egy manó (máshol az ördög, Grimm magyar fordításában Kopciherci)  és felvállalja a feladatot, cserébe a lány első gyerekéért. Ebből aztán elképzelhető, hogy mennyi kalamajka lesz.

Miért megy bele a lány ebbe az üzletbe? Azért, mert a jövőre nézve az ígéreteinket nem érezzük olyan nagy súlyúnak. Ezért működik jól a pénzmágia egyik legjobb módja, a feles fogadalom.

Akikkel találkoztam, azok 90%-a mindig ezt mondta: Tudom, nagyon fontos lenne, hogy legyenek megtakarításaim, de én csak vergődve élek, éppen minimálisat, vagy szinte semmit sem tudok félrerakni havonta. Hogyan tudnék jelentős megtakarítást létrehozni?

És akkor most jön Kopciherci. Ok, mondja Kopciherci. Kössünk megállapodást. Elintézem, hogy legyen pénzed. Az élet hosszú, és sokszor váratlanul fogsz pénzekhez jutni. Állapodjunk meg, hogy ezt a pénzt, amit meg sem kaptál, félre fogod rakni a saját megtakarításaidba. No jó, tudod mit, nagyvonalú leszek! Csak a felét rakd félre magadnak! Meg tudunk állapodni?! Tessék írd alá!

Alulírott visszavonhatatlanul kijelentem, hogy a mai naptól fogva minden, a normális jövedelmem feletti bevételem felét azonnal félrerakom a hosszútávú megtakarításaimba, származzon ez a pénz fizetésemelésből, jutalomból, nyereményből, örökségből, vagy bármi más rendkívüli bevételből. 
Dátum, tanuk, közjegyző, pap stb. aláírás ( opcionálisan a saját vérünkkel )

Miért működik ez olyan jól? Tényleg megígérhetem, az életben számtalanszor nő majd a jövedelmük, és többször is váratlanul komoly összeghez jutnak. Ekkor különösen be szokott indulni az ősember és ezt a pénzt villámgyorsan elkölti. Ha megkötötte ezt a szerződést és betartja, akkor elverheti a felét (megadva az ősembernek, ami az övé) viszont a másik felét félrerakva komoly esélye van, hogy durván meggazdagszik. Ezért ez a gyakorlati pénzmágia trükk az egyik leghatékonyabb módszer.

Ok, most a következőre kérem. Vegyen elő egy darab papírt és írja le (kézzel!) a következőket majd írja alá:

Alulírott visszavonhatatlanul kijelentem, hogy a mai naptól fogva minden, a normális jövedelmem feletti bevételem felét azonnal félrerakom a hosszútávú megtakarításaimba, származzon ez a pénz fizetésemelésből, jutalomból, nyereményből, örökségből, vagy bármi más rendkívüli bevételből. 

Megvan? Nem ér nem leírni! És most nagyon jól tegye el!

És innentől mindig jusson eszébe, mit ígért, amikor hirtelen váratlan pénzekhez jut. Cserébe megígérem, hogy a következő évtizedekben számtalan esetben fog váratlanul külön pénzekhez jutni!

Legjobb pénzügyi könyveket itt találja.

Kiemelten ajánlott könyvek a témához:

dr. Tóth András: Ősember a pénztárcámban

Vannak veszélyes könyvek. Ha elolvassa az ember, akkor utána már sohasem tehet úgy, mintha nem olvasta volna. (3.000 Ft)

dr. Tóth András: Útmutató a jómódú élethez  

A világon a legértékesebb tudás a pénzügyi ismeretek.  Ezért nem tanítják nálunk az iskolában. (3.500 Ft)

Klontz-Klontz-Kahler: Gazdagságra hangolva

A neves pénzügyi pszichológusok, valamint a pénzügyi tervező Rick Kahler a pénzügyi szokásokról készített korszakalkotó felmérésük eredményeire támaszkodva bemutatják, hogyan hangolhatod át gondolkodásod a gazdagságra. (1.950 Ft)

 Kérdése van, vagy hozzászólna? Itt a Facebookon megteheti!
Leave a Reply